In 2011 heeft Walk4Dogs Hundehilfe Ukraine gesteund.

Totale opbrengst was maar liefst 3.680,- euro!

 

Dankzij het gesponsorde geld van Walk4dogs zijn er heel wat zwerfhonden in het stadje Chmelnitzky in de Oekraïne geholpen.

 

De zwerfhonden zijn de afgelopen maanden door 2 dierenartsen behandeld met Advocate (een ontwormings,- en ontvlooingsmiddel) en zijn geënt tegen verschillende ziektes.
Sommige honden die erg verzwakt waren door o.a. de kou, hebben nog een extra vitaminespuit gekregen. Ook is er geld gebruikt om de honden extra te voeren tijdens de extreme koude in de afgelopen maanden van soms minus 30 graden.

 

Foto 1: hond die geent wordt                               Foto 2: hond die extra gevoerd wordt

 

 Tijdens de behandelingen van de zwerfhonden heeft men geconstateerd dat sommige honden niet gesteriliseerd zijn en sommige honden zijn zelfs dragend van pups terwijl ze eigenlijk gecastreerd zouden zijn door de gemeente.

Dit is heel triest maar er is geen tijd te verliezen want de honden kunnen zich zo verder voortplanten. Er zal een castratieproject opgezet gaan worden.
Uta de voorzitter van Hundehilfe Ukraine gaat dit zelf ter plaatse onderzoeken en regelen. Meer nieuws kunt u ook volgen op www.hundehilfe-ukraine.de

 

Hundehilfe Ukraïne
Hundehilfe Ukraine is een kleine Duitse dierenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor zwerf- en asiel honden in de Oekraïne.

 

 Er zijn 2 kleine privé dierenasiels opgezet in de stad Chmelnitzky (250 km ten oosten van Lviv), deze worden door enkele hondenliefhebbers van Hundehilfe Ukraine gerund. Daarnaast zijn er een aantal hondenvrienden die de honden op straat voeden, verzorgen en laten castreren.

 

 

De oude, zieke en gehandicapte honden worden van de straat gehaald en gaan in een opvang. Zij krijgen daar, voor zover de kennis van de artsen reikt, de medische verzorging om vervolgens naar het “Tierschutznest” in Duitsland te gaan, waar de honden gespecialiseerde behandelingen krijgen. Onze mascotte Uta is hier een voorbeeld van.

 

 

Tevens probeert men door de nodige educatie op scholen kinderen dierenliefde bij te brengen. Ook is er contact met de gemeente om hen te bewegen tot diervriendelijke hulp en oplossingen. Dit in plaats van wat er nu gebeurd, doden van honden die ook nog eens door de hondenliefhebbers verzorgd worden. Ook gecastreerde honden (gekenmerkt met oormerken) worden zonder pardon gedood. Alle door mishandelingen, vergiftiging en verbranding het laatste levend. Dit is tenslotte het goedkoopste. 

 

Vier keer per jaar rijdt de voorzitster Uta ( waar onze mascotte naar vernoemd is) van Hundehilfe Ukraine naar de Oekraïne om hulpgoederen te brengen en de opgestarte projecten te controleren en te begeleiden. Door weer en wind rijdt Uta en moet soms zelfs 8 uur bij de grens wachten.

 

 

Uw hulp is hard nodig om voer, medische kosten en castraties te kunnen blijven betalen.  Meer info op www.hundehilfe-ukraine.de