Dankzij de donateurs van Walk4dogs project 2012, werd er maar liefst 2.789 euro opgehaald voor het Gostomel asiel in Kiev.
Kijk svp naar onderstaand filmpje, waarin U een zeer dankbare Asia ziet.
http://animalprotect.org/en/thanks/info/3/57

Walk4dogs heeft in 2012 het Gostomel Asiel in Kiev gesteund en hebben maar liefst € 2.789 opgehaald.

 

Het Gostomel asiel:
Het asiel is eigendom en wordt gerund door Asia Serpinskya.

Foto 1: Asia met hondje die getrimd wordt  

Foto 2: Asia met hond aan het spelen

 

Het asiel bestaat 12 jaar en was vroeger een koeienstal die in de loop der jaren beetje bij beetje verbouwd is.

Foto: de honden hebben een goed leven in het Gostomel asiel.

 

Asia heeft haar baan als wiskundige aan de universiteit in Kiev opgegeven om zwerfdieren te helpen. Zij en haar man hebben hun huis net buiten Kiev verkocht, zodat ze deze stal konden financieren. Hulp van de overheid krijgt zij niet. Momenteel heeft zij ca 600 honden en 80 katten.  Meer dieren kan ze financieel niet houden. Asia krijgt dagelijks hulp van een aantal vrijwilligers  om alle dieren te verzorgen. In de Oekraine worden asieldieren bijna nooit geadopteerd. Dat betekent dat deze honden voor de rest van hun leven daar moeten blijven mits ze in een ander land een kans krijgen en iemand huis en hart voor één van deze honden openstelt.

 

Alle dieren worden gevaccineerd bij binnenkomst en krijgen indien nodig alle mogelijke medische zorg die er beschikbaar is. Het Gostomel asiel krijgt een speciale korting van een aantal dierenartsen.

 

De situatie op dit moment:

De afgelopen maanden was het Gostomel asiel zoals eerder vermeld veel in het nieuws.
Zij werken veel samen met de internationale organisaties zoals Vier Voeters, PETA, ETN en Fondation 30 Millions d'Amis. Maar omdat er dagelijks honden gebracht worden en opgehaald moeten worden zijn de donaties bij lange na niet voldoende. En ‘nee’ zeggen tegen een hond in nood is iets wat Asia niet kan dus tegen beter weten in terwijl het financieel onmogelijk is worden deze honden toch opgenomen en opgehaald.

 

Foto links: Asia met Prinses von Hohenzollern en Dieter Ernst van de Duitste dierenbeschermingsorgansiatie ETN. Foto rechts: Asia  met Prinses von Hohenzollern.

 

Op deze you tube filmpjes  zie je ook Asia.
PETA –   http://www.youtube.com/watch?v=iAKSsQw3O2Q&t=320

ETN   http://www.youtube.com/watch?v=wjqBZ-uY7Bg&t=115

Vier Voeters en fondation 30 Millions d‘Amis    http://www.youtube.com/watch?v=ZRJA2adJ1JA&t=85
En hier een bezoek van Foundation 30 Millions d’Amis in het Gostomel  asiel: http://www.youtube.com/watch?v=ZRJA2adJ1JA&t=188

Het filmpje van Peta is gedateerd van 26 maart 2012 en laten de meest recente beelden zien van wat er werkelijk in de Oekraine gebeurd. Namelijk dat ondanks alle beloftes van de overheid er nog steeds honden op gruwelijke wijze worden vermoord.

 

Meer info over de samenwerkingen tussen bovengenoemde internationale organisaties en het Gostomel asiel - en huidige situatie zie ook:

http://animalprotect.org/en/about/vlada_info/135/0

http://animalprotect.org/en/contact/partner/4pfoten

http://animalprotect.org/en/faq/info/1/29

 

Foto: Een paar bewoners van het Gostomel asiel

 

Onderstaand filmpje geeft een goede indruk van het Gostomel asiel en de bewoners:
http://animalprotect.org/en/video/5